Tickets
nl Nederlands

18/3 Avondconcert

met Delta Piano Trio en Kai Strobel (winnaar TROMP concours, percussie)

Kai Strobel - slagwerk / marimba
Winnaar TROMP Percussion Concours 2018

Masterclass-deelnemers in concert

Arnold Schönberg – Verklärte Nacht (arr. E. Steuermann)
Delta Piano Trio
Gerard Spronk - viool
Irene Enzlin - cello
Vera Kooper - piano
__________________

“Gepolijst, muzikaal intelligent en volwassen. Ervaring en controle en grote lijnen, vol details”, aldus de jury over de overtuigende winnaar van het TROMP Percussion Concours 2018, dat eind november plaatsvonds. De Duitse Kai Strobel reist af naar Schier, mét marimba, waarop hij tijdens het concours grote indruk maakt.

Het Delta Piano Trio werd in 2013 gevormd in Salzburg door drie Nederlandse musici, en wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge kamermuziekensembles. Het trio won talloze prijzen en hun uitgebrachte cd's ontlokten reacties als "... a highly impressive ensemble" (Gramophone Magazine) en "powerful and convincing...the Delta Piano Trio delivers strongly characterized performances..." (BBC Music Magazine). Oordeelt u zelf na Schönbergs Verklärte Nacht in een bewerking voor pianotrio.

Na het weekend wordt een deel van het programma ingevuld door de jonge toptalenten die deelnemen aan de masterclasses. Een kans op podiumervaring voor deze musici - onmisbaar voor hun verdere professionalisering als musicus - én een uitgelezen kans voor het publiek om kennis te maken met deze jonge talenten aan het begin van hun carrière.

Algemene informatie

18/3 Avondconcert

  • ma. 18 maart 20:30
  • Ontmoetingscentrum
  • Regulier: € 19,00
    Eilander: € 13,50
Waar wordt dit concert gehouden?