Tickets
nl Nederlands

16/3 Avondconcert

Robert Schumann - Adagio & Allegro op.70
Claude Debussy - Sonate voor cello en piano
Frederic Chopin - Étude op.26 nr.7 (bew. Alexander Glazoenov)
Eline Hensels - cello
Ramon van Engelenhoven - piano

Winnaar YPF Piano concours
bekend op 10 februari 2019

jongNBE
met een avontuurlijk programma geïnspireerd op de stilte, ruimte en zee van Schier
__________________

Tijdens Festival Jong Talent maakt u kennis met verschillende prijswinnaars van grote internationale concoursen, en vanavond is het meteen driemaal raak: Eline Hensels won tijdens de afgelopen Cello Biënnale (oktober 2018) het Nationaal Cello Concours. “Je bent present, je zorgt voor de muzikale ruimte die je nodig hebt en bent energiek aan het werk,” aldus de jury. Hensels won er bovendien de publieksprijs. Zij speelt samen met pianist Ramon van Engelenhoven - geen onbekende op Schier - die geselecteerd is voor Dutch Classical Talent komend seizoen én al eerder het YPF Piano Concours won.

Wie het YPF Concours 2019 wint, is nog niet bekend, maar zeker is dat de winnaar tijdens deze openingsdag van Fesitval Jong Talent voor u zal spelen. Houd de website in de gaten!

Het jongNBE (jong Nederlands Blazers Ensemble) heeft de jonge componist Primo Ish-Hurwitz (18 jaar) de opdracht gegeven om een nieuw stuk te schrijven speciaal voor het Schiermonnikoogfestival. Daaromheen maakt het jongNBE een avontuurlijk programma, geïnspireerd op de stilte, de ruimte, en de wilde zee die zo bij het eiland horen. Het energieke jongNBE treedt graag buiten de gebaande paden en gaat zorgen voor een stormachtige afsluiting van de avond!

Algemene informatie

16/3 Avondconcert

  • za. 16 maart 20:30
  • Ontmoetingscentrum
  • Regulier: € 23,00
    Eilander: € 16,00
Waar wordt dit concert gehouden?