Concerten - Masterclasses - Documentaires - Natuur - Lezingen

Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

Katsura Mizumoto

pianobegeleiding (altvioolklas)

Katsura-MitzumotoKatsura Mizumoto werd geboren in Sapporo (Japan). Op driejarige leeftijd kreeg ze haar eerste pianolessen van haar moeder, en nadien studeerde ze in haar geboortestad verder bij Dhr. Miyazawa en Mw. Nakagawa. Na haar studies aan de universiteit van Sapporo, waar ze een licentiaatsdiploma in de economie behaalde, besliste ze haar muziekstudies in het Westen voort te zetten. Aan de Musikhochschule van Frankfurt behaalde ze het diploma “Kunstlerische Ausbildung” met het maximum van de punten en felicitaties van de jury in de klas van Prof. H. Seidel voor piano en Prof. R. Hoffmann voor kamermuziek.

Van grote invloed op haar spel waren Paul Badura Skoda, Leon Fleisher, Lev Natochniney en Vitaly Margulis, bij wie ze verschillende masterclasses volgde. Ze won heel wat eerste prijzen in internationale wedstrijden: de DAADwedstrijd in Duitsland, de pianowedstrijd A.M.A. Calabria in Italië, de Mendelssohnwedstrijd in Berlijn en de Durletwedstrijd in België. Ook werd ze halve-finaliste in Margritte Long – Thibaudwedstrijd in Parijs. Katsura Mizumoto gaf recitals in belangrijke concertzalen in Europa als het PSK in Brussel, Salle Fauré in Parijs, Konzerthaus in Berlijn en speelde zowel in Europa, de USA en Japan als soliste met heel wat orkesten.

Tussen haar kamermuziekpartners vinden we beroemdheden als Charles Neidich, Michael Sanderling, leden van het Alban Berg Quartett, Manderling Quartett, Yuzuko Horigome, Christian Altenburger,Mayu Kishima. Katsura Mizumoto was werkzaam als docent aan de Musikhochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt tot 2009 en is nu als docent verbonden aan het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel.