Concerten - Masterclasses - Documentaires - Natuur - Lezingen

Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

Craig White

pianobegeleiding (celloklas)

craig-whiteCraig studeerde af aan de Royal Academy of Music in 2007, waar hij een Postgraduate Diploma in Piano Accompaniment behaalde. Aan de academie ontving hij de Gilling Family Beurs and studeerde hij bij Michael Dussek en Diana Ketler. Hij ontving de Evelyn German en Daniel Kelly prijzen. Craig behaalde eerder al een diploma bij het St Catherine’s College in Oxford, waar hij de Répétiteur Beurs bij het New Chamber Opera ontving en waar hij ook in hun professionele producties optrad, onder andere met Mozarts La Finta Semplice. Craig werkte ook voor de Oxford City Opera, het educatieve programma Garsington en voor Oxford Baroque Soloists, onder andere in uitvoeringen van Bachs Johannes Passie, Wolfs Italiensches Liederbuch, La Boheme and The Turn of the Screw.

In Oxford trad Craig regelmatig op in de Holywell Music Room, onder andere met het Allegri String Quartet bij hun Golden Jubilee Concert. Craig nam deel aan festivals in Oxford, Oxenfoord en Montepulcian. Hij volgde masterclasses bij Marios Papadopoulos, Malcolm Martineau en Paul Hamburger. Daarnaast nam hij deel aan de eerste Repetiteur cursus aan de prestigieuze Solti Accademy. Hij trad op in het BOZAR in Brussel en maakte een tournee door Zuid Korea.

Craig won de Thelma King begeleidings prijs, de AESS Patricia Routledge Song Prijs en de Great Elm prijs in de Wigmore Hall. Craig is onderdeel van TangoDuo, een ensemble dat het werk van Astor Piazzolla speelt. Hij werkt aan het Junior Trinity College of Music als vaste begeleider en in september is hij begonnen als stagiair piano begeleiding aan het Royal College of Music.